Свързани новини

08.12.2014 15:04

Париж: Повече магазини да работят в неделя

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френското правителство иска повече магазини да работят в неделя и по този начин да подкрепят туризма. Това намерение на властите обаче среща силен отпор заради традиционната нагласа в обществото неделя да бъде почивен ден, предаде АФП.


В средата на тази седмица правителството ще приеме законопроект, който ще внесе в парламента след Нова година. Текстът предвижда възможност да се работи 12 недели в годината – със седем повече от сегашните пет, както и определяне на туристически зони, в които ще е разрешено да се работи и в седмия ден от седмицата.


„Искаме ли милионите туристи, като китайците, които идват в нашата столица, да заминават в неделя за Лондон, за да пазаруват?“ – този въпрос зададе снощи премиерът Манюел Валс по телевизия Франс 2. „По очевидни причини – икономика, атрактивност, създаване на работни места – ми се струва разумно да бъдат създавани нови магазини и туристически зони“, добави той.


Нагласата да се почива в неделя преобладава сред католиците, синдикалистите, левите, крайнолевите и крайнодесните партии, информира БТА.


Във Франция се допуска в неделя да работят търговските обекти в туристическите и курортните зони. В чужбина, например в Китай или Съединените щати, магазините работят, някои дори през нощта. В борбата с кризата и за насърчаване на заетостта, редица европейски страни, като Италия, Великобритания, Испания и Португалия от няколко години либерализираха правилата и оставят значителна свобода на търговците да решават дали магазините да са отворени в неделя.


Социологическа анкета, публикувана в края на миналата седмица, показа, че 62% от французите биха искали магазините да работят в неделя, но 60% от анкетираните не са съгласни самите те да работят в неделя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на