Свързани новини

04.12.2014 17:28

Прекъснаха делото за радикален ислям

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес Пловдивският апелативен съд съд разглежда жалбите на задържаните при акцията на ДАНС за проповядване на антидемократична идеология и агитиране към война.


Припомняме, че огнището на пропагандата се оказа в Пазарджик, а главатар е небезивестният имам Ахмед Муса Ахмед.


За проповядването на идеологията на Ислямската държава бяха привлечени седмина души.  Вчера магистратите решиха окончателно те да бъдат оставени в ареста.


В залата на Апелативния пловдивски съд вчера се яви само единствената обвиняема жена 29-годишната Александрина Ангелова. Останалите подсъдими са подали заявления, че не желаят да присъстват и бяха представлявани само от защитите си.


Разглеждането на жалбите им обаче бе прекратено само 30 минути след започването на заседанието, тъй като на Ангелова, й прилоша.  След като бе повикан екип на Спешна помощ, Александрина отново се озова в ареста.


Тя дойде облечена в бурка, като ходела така в последните 3 г.. В залата даде показания нейната майка. Според нейните показания, тя нямала нищо против дъщеря й да ходи забулена. Родителката  обясни, че Александрина живее на семейни начала в с. Старчево с Хасан Щърбов, който е един от свидетелите на делото.Той от своя страна даде показания срещу нея и каза, че Александрина била изцяло зависима и под влияние на Ахмед Муса. По негово нареждане проповядвала радикалния ислям, а Муса всеки ден давал задачи на около 10-ина мъже къде трябва да ходят и какво трябва да правят.  


Таен свидетел по делото 001 пък разказа, че чул как Ахмед Муса да проповядва в двора на частната джамия с думите : "В Сирия се бият. Ние трябва да станем повече и Ислямска държава да бъде в целия свят".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви