Свързани новини

04.12.2014 15:30

Фандъкова: Въвеждането на електронни учебници е приоритет

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Въвеждането на електронните учебници в училищата ще бъде сред приоритетите в развитието на образователната ни система", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на кръглата маса на тема Реформата в образованието - основа за икономическото развитие на България. На събитието, проведено в Народното събрание, Йорданка Фандъкова каза, че не очаква таблетите да изместят книгите, но смята, че новите технологии трябва да навлизат в учебния процес. „Действащият закон за средното образование е от миналия век. Промените, които са предложени, са неща, за които ние говорим от началото на 21-ви век, а вече сме във неговото второ десетилетие. Време за губене няма. Дълго  бе обсъждан всеки детайл. Важно е законът да бъде приет и да бъдат изработени нови стандарти. Всяка инвестиция в гарантираното качество си струва. Моето мнение е, че най-късно до Коледа проектът за закона трябва да влезе на първо четене. Не бих казала, че трябва да има край на хартиените формати, но говорим за това, електронните учебници да бъдат водещата част от системата, да се използват. Защото децата ще имат по-голям интерес, ако уроците бъдат разработени с таблети", коментира Фандъкова. Според нея гражданското образование трябва да бъде под формата на интерактивни дискусии за устройството на държавата.


„Преди години една организация направи проучване сред децата и те масово отговаряха, че ако си търсят работа, ще се обърнат към президента. Това са елементарни навици, на които трябва да бъдат обучавани учениците. Тезата ни е, че трябва да бъде обърнато внимание на работата в екип. Средното образование не трябва да бъде толкова академично, а да бъдат включени часове за практически подготовки", заяви още кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева