Свързани новини

04.12.2014 15:01

Юнкер: Ще направя всичко за България

Видян 828 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Имам братски връзки с премиера Бойко Борисов, ще направя всичко за България". Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на съвместна пресконференция в Брюксел с българския министър-председател, предава нюз.бг. "Европейското семейство ще подкрепи България, за да се намерят решения на геополитическите предизвикателства. Ще гледаме да се използват европейските ресурси за подобряване на живота в страната", каза още шефът на ЕК.


Той изтъкна, че енергетиката е от значение за всички европейци. "България не е сама. ЕК не е само наблюдател, ние сме с България в този момент. Няма да приемем никакви шантажи", каза още той. И допълни, че по отношение на проекта "Южен поток" България и ЕК работят заедно. "Неразрешените въпроси не са непреодолими. Газопроводът може да бъде построен, условията са ясни, няма нищо ново. Топката е в полето на Русия", уточни Юнкер на съвместна пресконференция с Борисов.


На свой ред премиерът заяви, че подготвителните дейности, които касаят издаване на разрешителни за проекта, не са спрени. "Мисля, че изказването от Анкара беше доста преднамерено и съответно предварително, преди да се изчистят тези теми, които касаят "Южен поток". Ние сме "за" проектът да се строи, но при спазване на европейските правила. А на 9 декември в Брюксел ще се решава точно как да се изпълнят те", каза още Борисов. А Юнкер допълни: "България не е коригиращ фактор в отношенията с Русия и в отношенията между Русия и ЕС. "Предприели сме стъпки за подобряването на отношенията с Москва, но това не зависи само от ЕК. За танго са необходими двама", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на