Свързани новини

04.12.2014 11:05

Цацаров при еврокомисар за съдебната реформа

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Пенка Богданова се срещат днес с еврокомисаря по правосъдие,  потребителите и равенството на половете Вера Юрова. Те ще представят предложенията на Прокуратурата за актуализиране на Стратегията за съдебна реформа и произтичащите от това изменения в Закона за съдебната власт, предава дартснюз.


Становището на ПРБ  включва разделяне на ВСС на колегия на съдии и колегия на прокурори, пряк избор на магистратите, взаимодействие със съсловните организации, повишаване на капацитета на специализираните прокуратури. Ненамеса във вътрешното убеждение на всеки прокурор и възможност наблюдаващият прокурор да може да отменя указания на горестоящата прокуратура, са също част от предложенията на ПРБ, съобщиха от институцията.


Отчетност на главния прокурор пред ВСС и пред Народното събрание, като на всяко шестмесечие главният прокурор да може да бъде изслушван за дейността на прокуратурата по делата за корупционни престъпления и организирана престъпност, както и по делата срещу магистрати и лица, заемащи висши държавни длъжности, предвиждат още промените, предложени от ръководството на ПРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева