Свързани новини

03.12.2014 13:50

Наводнени дворове, пътища и ниви в община Сливен

Видян 975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Падналите над 22 л/кв. м валежи наводниха пътища, дворове и земеделски земи в община Сливен, съобщиха от Кризисната дирекция в Сливен. Нивото на река Тунджа е повишено с 30 – 40 см, но реката не е излязла от коритото си. Заради дъжда наводнени участъци има в района на пътя село Ковачите – Сливенски минерални бани и в самото село.


Това се случва заради преноса на клони и нанос и намаляване светлите отвори на водостоците. Предприети са мерки за овладяване на критичната ситуация. Пътят село Николаево – Сливен в най-ниската си част също е наводнен.


Сигнали за наводнени имоти от дъжда и високите подпочвени води има от село Желю Войвода и Кермен. Кметовете са предприели необходимите мерки и там са изпратени екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. В село Мечкарево на една от улиците, която е проблемна във времето назад, в резултат на големите количества валежи отново са наводнени приземни етажи и дворни пространства. Там е изпратена техника да извърши неотложни дейности по отвеждане на водите в най-близкото дере.


Въпреки повишеното ниво на река Тунджа в населените места известни като „заливна зона” след язовир Жребчево – Бинкос, Мечкарево, Крушаре, Самуилово, квартал „Речица”, Желю Войвода – реката е в нормалните си граници и няма наводняване. Сигнал за преливане и залети около 1-2 декара земеделски земи извън населено място има в района на село Гавраилово.


Кметовете са предупредени да следят и да информират, за да може да се подава информацията към оперативния център на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и да се реагира своевременно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв