Свързани новини

03.12.2014 13:28

Фандъкова: Най- важно за инвалидите е достъпността

Видян 883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Най- важното за хората с увреждания е достъпната среда, за да могат да се движат свободно". Това каза кметът на София йорданка Фандъкова в Центъра за психологически изследвания по повод 3-ти декември – Международният ден на хората с увреждания, предава дартснюз.


„Столична община има специално дружество „Лозана”, в което над 70% от хората, които работят са в неравностойно положение. Обществото като цяло сме длъжници на хората с увреждания. Има елементарни неща, които все още се нарушават, като например да паркираш на място за инвалиди”, обясни тя. По думите ? за Столична община е много важно хората с увреждания да имат достъпност навсякъде, за това са успели да изградят напълно достъпни станции на метрото.


„Всички нови автобуси, тролейбуси и трамвай са с достъпност. Изграждаме и достъпност в старата инфраструктура, там където това е възможно”, допълни Фандъкова. Тя поясни, че има определен проблем по линията на трамвай 7, където пероните са достъпни, но за съжаление подлезите са стари и нямат възможност за доизграждане на каквито и да било съоръжения, които да позволяват достъп.


„Вече 25% от автобусите ни са достъпни”, посочи Йорданка Фандъкова и добави, че за да улесни хората с увреждания Столична община осигурява и специализиран транспорт, който се ползва ежедневно от хората, които отиват на работа. Йорданка Фандъкова каза още, че през следващата година, когато бъдат доставени нови 80 автобуса, достъпността ще мине 30%.


„Нашият шанс са новата инфраструктура и новите транспортни средства, които постепенно стават все по-достъпни. Много важна част от работа ни е подкрепата за хора с увреждания. Поредна година Столична община отделя над 6 млн. лева за програмата „Асистенти за независим живот””, подчерта Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв