Свързани новини

02.12.2014 15:41

Пхенян: САЩ са виновни за еболата в Африка

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати "носят отговорността за епидемията от ебола в Западна Африка". Такъв извод съдържа съобщение на севернокорейската официална агенция КЦТА и цитирано от ТАСС. Пентагонът е финансирал изпитания на вируса ебола върху хора „с оглед създаване на биологично оръжие“, се твърди в него.


За тази цел американското военно ведомство е предоставило на чуждестранна фармацевтична компания 140 млн. долара и е избрало Западна Африка за „изпитателен полигон“. САЩ са „магистър на злото, представляващ сериозна заплаха за съществуването на човечеството, затова на нашата планета не може да се гарантират мир и процъфтяване, докато американският империализъм остава безнаказан “, резюмира КЦТА.


Миналия месец Пхенян въведе строга карантина за всички чужденци, влизащи в страната, за да се предотврати разпространението на болестта, причинена от вируса на ебола. Според постановлението всички чужденци, пристигащи от страните, където е разпространен опасният вирус, прекарват триседмичната карантина в хотел, разположен в град Анджу, намиращ се на 80 км от столицата.


Дипломатите и служителите на други международни организации, включително хуманитарните, представени в Пхенян, след завръщането си от пътувания в чужбина прекарват карантината по местожителство. Други чужденци пък са настанени в столичен хотел.


КНДР не за пръв път взема строги мерки по повод разпространението на инфекциозни заболявания. През 2003 г. например властите на страната засилиха за няколко месеца медицинския контрол по границите във връзка с разпространението на СПИН. В Северна Корея бяха създадени специални лаборатории за проверка на кръвни проби от местни жители и чужденци. В крайна сметка вестниците заявиха, че „сред гражданите на КНДР не бе установен нито един случай на заболяване от СПИН“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и