Свързани новини

01.12.2014 17:41

120 км нови магистрали догодина

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се 120 км нови магистрали да бъдат пуснати в експлоатация от следващата година, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. От магистрала Хемус остават 250 км да се доизградят от общо 420 км.


„Лот 1 и 2 е с индикативна стойност 520 млн. лв, като остават 60 км да се доизградят. ЛОТ 3, 4, 5 са с индикативна стойност 529 млн., като остават за доизграждане още 85 км. При ЛОТ 6, 7, 8 индикативната стойност е 790 млн. лв. и 110 км остават да бъдат изградени”, посочи министър Павлова.


 


„Целта ни е максимално бързо парите по оперативна програма Регионално развитие да бъдат възстановени. Гарантирам, че няма да бъдат забавени плащанията. Това е наш ангажимент и е задължение на държавата. Ако не разплатим 106 млн. евро, ще загубим тези пари и ще ни бъдат приспаднати от оперативната програма. Длъжни сме да изпълним проектите до края на октомври 2015 г.“, каза  Лиляна Павлова.


Тя добави, че трябва да започне новата ОП Региони в растеж 2014-2020. „Ще водим преговорите още през месец декември тази година. Важно е да отворим възможността бенефициентите да си подадат проектите, да ги разгледаме и да ги одобрим. От 2015 г. ще започнат ОП Интегрирани планове за градско развитие, Регионална образователна инфраструктура, Регионални пътища. Те ще получат 180 млн. лв. за целия период на финансиране“, уточни регионалният министър.


Агенция Пътна инфраструктура планира да започне строителството и разширението на Софийския околовръстен път в частта му между кв. Бояна и пътен възел Люлин след 2015 г. Това обяви инж. Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на АПИ.


От Пътната агенция предложиха проектът да бъде финансиран от следващата оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура. Средства ще се търсят и за проекта за разширението на околовръстния път в участъка му между кв. Младост и магистрала Тракия.


Основната цел на АПИ е в следващите шест години да завърши магистралния пръстен на страната, поясни Лазаров. Това означава завършване изцяло на строителството на АМ Хемус в участъка от Ябланица до Шумен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне