Свързани новини

27.11.2014 14:05

Джулиан Асанж: Гугъл работи за правителството на САЩ

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Гугъл" работи за правителството на САЩ, в частност - за Държавния департамент. Това е написал в новата си книга Джулиан Асандж, информира "Дейли мейл". Основателят на "Уикилийкс" стигнал до този извод след срещата на президента на "Гугъл" Ерик Шмидт с членове на борда на директорите на компанията през юни 2011 г. На срещата във Великобритания присъствали някои си Лайза Шийлдс и Скот Малкъмсън, дипломатически емисари на Вашингтон.


В книгата си Асандж предава в подробности състоялия се разговор, без да е ясно как се е снабдил с тях. "В един момент осъзнах, че Ерик Шмидт работи за правителството на САЩ. Лично мен ме посетиха хора, уж от "Гугъл", но всъщност те 1/4, а останалите 3/4 си бяха хора на Държавния департамент", пише Асанж.


В творбата си австралиецът застъпва тезата, че "Гугъл" предоставя на ФБР и ЦРУ почти неограничен достъп до електронните писма на ползвателите на най-голямата търсачка. "Това не може да стане без нареждането на прокуратурата на САЩ или съдебно разрешение", отбелязва основателят на "Уикилийкс".


Книгата на Асанж е с многозначителното заглавие "Как "Гугъл" откри "Уикилийкс". Творбата ще излезе първо на испански език под шапката на издателство "Клаве интелектуал". Премиерата е на 1 декември в Мадрид, като 43-годишният Асанж няма да присъства лично, но ще отговаря на въпроси чрез видеовръзка.


Вече трета година Асанж се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, което не може да напусне, тъй като ще бъде арестуван и предаден на Швеция, за да отговаря по обвинения в изнасилване на две жени през 2010 г. Наскоро еквадорските власти удължиха безсрочно предоставеното на Асанж политическо убежище.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи