Свързани новини

27.11.2014 10:14

НСО арестува художник заради Плевнелиев

Видян 2354 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникална полицейщина по адрес на художник, арестуван от мутрите на президента разтърси Фейсбук снощи. Ето разказа на потърпевшия Петко Дурмана, както го знае артобществото: "Днес ми се случи нещо абсолютно УЖАСНО, което още не мога да повярвам!!! На изложбата на Robert Baramov в Музея на София от 16 часа бях изведен и арестуван от службата за охрана на президента Плевнелиев САМО защото попитах КОЙ организира събитието!!!


На видеото се вижда, как полицията ме вкарва с белезници в полицейска кола и отвежда в 5-о РПУ, където след сваляне на показания и съставяне на акт ме освободиха...


Видеото може да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=OBjP1k8UFmA


Това е актът, който съставиха в полицията при ареста ми днес! Закрил съм с черно собственото си ЕГН и съм подчертал с червено частта, в която се казва, че съм отказал да напусна "охраняемия периметър за мероприятието на президента на Република България" ...


Това е текстът, който са написали полицаите в акта (старал съм се да спазвам оригиналния правопис): "София, на пл Бански за Джамия (баня башъ) при отправено устно разпореждане на лицето Петко Симеонов Петков-Дурмана, ЕГН ХХХХХХХХХХХХ жив. гр. София жк Суха река да не нарушава обществения ред и да напусне охраняемият периметър за мероприятието на президента на Република България, същият не изпълни нашите разпореждания и не се подчини. Лицето отказа да напусне охраняемият от нас периметър ... с което е нарушил чл. 64 от ЗМВР"


Жената най-вляво повика служителя от НСО, който ме изведе от музея, а той от своя страна повика полицаите, които ми сложиха белезници и арестуваха!


Искам да подчертая, че дори след ареста ми днес на откриването на изложбата на Роберт Баръмов в Музея на София, когато се опитах да разбера КОЙ е организатор на това събитие, аз все още не знам КОЙ!!!"


На въпроса на Дурмана отговор намери 19 минути, като се допита до когото трябва. Оказва се, че е любимата ни фондация Америка за България, която финансира близки до президента като медиите от кръга Капитал, НПО-тата на видните протестъри Асен Генов, Антоанета Цонева и т.н., както и гей-порно спектакъла за ученици във Варна, за който писахме вчера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!