Свързани новини

25.11.2014 15:31

Данъчните инспектори атакуват заведенията за студентския празник

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъчни служители наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения заради наближаващия студентски празник, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП). Задачата на данъчните е да гарантират, че търговците ще декларират приходите от куверти и туристически пакети.


Десетки инспектори на приходната агенция в последната седмица следят в интернет офертите за 8 декември. В дните около празника ще бъдат проверени стотици заведения, ресторанти и хотели в планинските курорти и областните градове в страната.


От НАП уточняват, че ревизорите използват и компютърната система за връзка на касовите апарати с НАП, за да открият рискови търговци. Основният подход на проверяващите тази година ще е т. нар. открито наблюдение. Това е постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките.


От приходната агенция напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.


По повод предстоящите наблюдения зам.-изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова коментира, че успехът на проверките не се измерва с броя на съставените актове. Според нея по-важният въпрос е търговците да отчетат оборота си коректно. Именно заради това служителите на агенцията вече следят паричните потоци и ще изпратят екипи на НАП, които да наблюдават на място в дните около 8 декември. Данъчните съветват и студентите за пазят документите за плащане, защото те са единствената им гаранция за качествена услуга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще