Свързани новини

24.11.2014 17:51

Повдигнаха обвинения на кмета на Неделино

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираното звено за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов, съобщиха от прокуратурата днес. Той е обвинен за това, че в периода от 1 януари 2012г. до 24 октомври 2014 г. в Неделино, при условията на продължавано престъпление, като извършител, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки, и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв.


Четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов:


1.Обществена поръчка „Подобряване на социалната инфраструктура чрез извършване на строително-ремонтни работи в Детска градина ОДЗ № 1 в Неделино, като настъпилите вредни последици за Община Неделино от имуществен характер са в размер на 36 831 лв;


2.Обществена поръчка „Аварийно-възстановителни дейност и изграждане на нов бент към водоснабдителен комплекс „Крайна”, Община Неделино“, като настъпилите вредни последици за Община  Неделино от имуществен характер са в размер на 743 449 лв.


3.Обществена поръчка "Неотложни аварийни работи по почистване от свлечени земни маси в резултат на активизирало се свлачище на ул. "Напредък" Неделино, до „трафопост", като настъпилите вредни последици за Община  Неделино от имуществен характер са в размер на 70 185 лева


4.Обществена поръчка „Аварийни работи за укрепване на активен свлачищен участък с. Тънка Бара, Община Неделено, като настъпилите вредни последици за Община Неделино от имуществен характер са в размер на 52 000 (петдесет и две хиляди) лв.


И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица.  Мярката за неотклонение на Беширов е гаранция в размер на 10 000 лв. Прокуратурата ще поиска и отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на