Свързани новини

24.11.2014 12:08

Три условни присъди и една оправдателна за смъртта на малката Гери

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд постанови три условни присъди за смъртта на 4-годишната Гергана Йорданова, която почина след след фатални усложнения при най-леката операция - на сливици.


Съдът призна лекарите Михаил Маджунов, Юлиан Рангачев и Иглика Станчева за виновни за смъртта на момиченцето. Магистратите обаче оправдаха четвъртия пратен на скамейката по казуса - д-р Иван Табаков. И четиримата доктори са от столичната болница ИСУЛ.


Михаил Маджунов получи 2,5 г. условно и е лишен от лекарските си права за 4 години.


Другите двама подсъдими Юлиан Рангачев и Иглика Станчева, се разминаха с половин година условно. Те обаче се връщат на работа в ИСУЛ, тъй като Темида не отне правата им. Тримата медици трябва да заплатят 100 000 лева кръвнина на семейството на починалото дете.


Вещите лица по делото доказаха, че която и упойка да е била използвана, не е имало как момичето да бъде спасено, затова анестезиологът д-р Иван Табаков бе оправдан по обвинението, че не е поставил правилното обезболяващо на момиченцето.


Наблюдаващият прокурор Николай Христов се оказа удовлетворен от наказанията и затова няма да протестира решението на СГС. Условните присъди, които поискал, той оправда с факта, че престъплението било по непредпазливост.


Адвокатът на почерненото семейство на Гери обяви пред медийте, че ще обжалва решението. Юристът го определи  пълен правен абсурд, тъй като така излиза, че едно дете може да загине поради лекарска немарливост и после случаят да се замаже. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се