Свързани новини

24.11.2014 11:18

Крадат по 10 фирми на месец

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е на прага на епидемия от кражба на фирми. Причината са пропуски в Закона за търговския регистър, които улесняват присвояването на чужди активи. Бизнесмени от цялата страна настояват за промени в законодателството, съобщи бТВ.


Според адвокати, основният проблем е, че промените в Търговския регистър могат да се извършват по елекронен път. „С една ножичка, лепило и бял лист може да апликирате каквото си искате, да го сканирате чрез скенер и компютър и да го пуснете чрез адвокат в Търговския регистър, да се впишат промените”, обяснява юрист. От Агенцията по вписванията признават, че всеки месец се правят опити да бъдат откраднати по десетина фирми. Собствениците обаче, сами трябвало да опазват фирмите си. „Това е вече отговорност на самия собственик на фирмата - да направи тези проверки и да си защитава собствеността, вие като излизате от вас сигурно проверявате дали сте заключили своя дом”, коментира изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Венцислав Спирдонов.


От агенцията посочват, че документите, пристигнали по елекронен път, няма как да бъдат проверени дали са истински, тъй като служителите не са полицаи или графолози. Засега единственият сигурен начин собствениците да опазят фирмата си е да се абонират за SMS известяване. При всеки подаден документ за промяна във фирмата ще получават SMS. Парадоксът е, че от 40 000 регистрирани фирми в България собствениците на едва 4000 са се абонирали за това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв