Свързани новини

20.11.2014 16:54

Окончателно: 20 години зад решетките за килъра на бургаската банкерка

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургаският апелативен съд потвърди наказанието на окръжните магистрати, наложено през юни т.г., от 20 години затвор за убиеца на банкерката Павлинка Йовчева. Освен това той ще изплати кръвнина на семейството на жертвата си в размер на 300 000 лева. Прокуратурата поиска доживотна присъда за Любомир Симеонов, но съдът прецени, че 20 години затвор е справедливо наказание.


Бившият военен Любомир Симеонов е признат за виновен в това, че на 23 септември 2013 г., около 08.15 часа на главна улица в Бургас, предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата му. Мъжът простреля хладнокръвно директора на регион Банкиране на дребно  Павлинка Йовчева в гърдите с пистолет Макаров.


Симеонов носи вина и за това, че е купил и държал огнестрелно оръжие със заличени фабрични номера, и боеприпаси без да има за това надлежно законово разрешение.


Бургаският апелативен съд намери за обоснован и съобразен първоинстанционния акт в обжалваната наказателно-осъдителна част.  Аргументиран е изводът за наличие на пряка връзка между умъртвяването на пострадалата и изпълняваната от нея дейност, както и че престъплението е осъществено по повод изпълнение на службата на жертвата.


Припомняме, че жената бе показно разстреляна преди повече от година пред квартален магазин в Бургас посред бял ден. Причина да се отключи гнева на Симеонов била, че през 2012г. банката не му отпуснала кредит за развитие на строителен бизнес.


Оказва се, че убитата разкрила това, че Симеонов източвал собствената си фирма, не бил инвеститор, за какъвто се представял и нямал намерение да строи, а само да краде.


От момента, в който му бил отказан кредит ексвоенният буквално полудял и не спирал да пуска клевети до банковата централа по адрес на Павлинка Йовчева. След като явно не бил отразен, той решил да се саморазправи по физически начин с нея.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева