Свързани новини

17.11.2014 16:41

Селски кмет, убил човек, не ще в затвора

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на село Ковачите Атанас Гурков, който уби в пияно състояние човек на пътя преди година, не иска да лежи в затвора. Днес той обжалва наложеното му преди 2 месеца наказание от Сливенския окръжен съд пред апелативните магистрати в Бургас.


Обвиненият в убийство по непредпазливост Гурков и неговият защитник пожелаха съдебният акт да бъде отменен и делото да се върне за ново разглеждане от първата инстанция или да бъде намалена постановената присъда.


Припомняме, че Окръжният съд в Сливен прати първенеца на Ковачите за 3 г. и 4 месеца в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.  На кмета му е забранено и да управлява моторно превозно средство за срок от 5 г.


Вчера Гурков помоли присъдата да бъде намалена на 3 г. условно., като отказа да се признае за виновен. Очаква се Апелативният съд в Бургас да се произнесе до месец.


Магистратите отхвърлиха исканията на подсъдимия за пускане на допълнителна автотехническа експертиза, която да се установи дали загиналият е бил с предпазен колан.


Случаят, заради който на скамейката сега стои кмета на Ковачите, стана на 17 декември 2013 г. в землището на Сливен, по главен път II-66. Гурков бил зад волана на мощното си Ауди, на което се метнал след солидна почерпка. Освен, че карал пиян, първенецът на с.Ковачите се движел с близо 100 км./ ч., вместо с разрешените до 50 км/ч. Автомобилът на Гурков  се залепил плътно зад Фолксваген, управляван от 53-годишен мъж от Сливен. Внезапно кметската кола връхлетяла върху тази отпред, блъскайки я отзад. От удара автомобилът на жертвата изхвърчал в насрещната лента и там се блъснал в Опел. Проверка с дрегер отчела наличието на 2,06 промила алкохол в кръвта на Гурков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог