Свързани новини

17.11.2014 12:30

Берлускони в болница, има очно възпаление

Видян 980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е бил хоспитализиран вчера в миланската болница "Сан Рафаеле" с диагноза увеит (възпаление на съдовата обвивка на очната ябълка), пише ТАСС.


Според личния му лекар Алберто Дзангрило 77-годишният политик отдавна страда от това заболяване, което сега се е обострило. В събота Берлускони се появи на презентацията на книга на близката му съратничка Микаела Бианкофиоре в Милано с тъмни очила. На присъстващите той обясни, че лявото му око сълзи.


"Тази проклета статуетка, заради нея загубих четири зъба и почти не ослепях с едното око", каза Берлускони, припомняйки инцидент от декември 2009 г., когато на централния площад в Милано Дуомо психично нестабилен мъж удари политика със сувенирна статуетка. Инцидентът стана по време на митинг, организиран от управляващата тогава партия "Народ на свободата". Според бившия премиер очното му възпаление е в резултат на получените тогава наранявания.


Берлускони вече лежа в болница заради възпаление на очите през март 2013 година, когато мнозина го заподозряха, че симулира. Тогава хоспитализацията му послужи като уважителна причина да не се яви на делото "Рубигейт", по което бе обвиняем за използване на услугите на непълнолетна проститутка и превишаване на длъжностните пълномощия с цел да бъде скрито престъплението.


Очаква се сега Берлускони да остане в болницата поне седмица. Той бе изключен от Сената през ноември миналата година, след като получи окончателна присъда за финансова измама. Сега бившият премиер, който продължава да бъде лидер на партията "Форца Италия", изтърпява наказание обществено-полезен труд, според което веднъж седмично помага на болни от Алцхаймер в старчески дом в Милано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и