Свързани новини

14.11.2014 17:41

Манолова: Безцеремонно се ограничава опозицията

Видян 1018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За първи път от 25 години парламентарното мнозинство си позволява с новия правилник да ограничава опозицията, да осигурява комфорт за себе си и за своите министри, да посяга на принципи и норми, които са в основата на съвременния парламентаризъм.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова от парламентарната трибуна. Тя изтъкна, че се ограничава правото на парламентарен контрол и законодателната дейност. „Браните премиера Бойко Борисов и вашите министри получават чадър срещу депутати, задаващи неудобни въпроси”, каза тя. Манолова обясни, че според новите предложения в правилника народен представител, който се държи непочтително към премиера Борисов или министър, ще бъде отстраняван от три пленарни заседания и санкциониран с по няколкостотин лева. „От какво се боите, дами и господа от управляващата четворна коалиция? От какво пазите вашите току-що избрани министри? От неудобни депутатски въпроси или аргументи? От дебати в пленарната зала?”, попита реторично тя.


Мая Манолова коментира, че ГЕРБ отново са на власт и отново има опасност парламентът да се превърне в помощно средство на правителството на Бойко Борисов. „Съзиданието, помирението, консенсусът бяха замалко, докато направите правителство и се настаните във властта. Маските бързо паднаха, вие сте си същите, на нищо не сте се научили, с нищо не сте се променили. Но вие, господа реформатори, патриоти и други присъдружни в управляващата коалиция, нали до вчера искахте прозрачност, искахте контрол?”, попита народният представител.


По нейните думи работата на опозицията в демократичната държава е да контролира управляващите, за да представляват те добре интересите на управляваните. Тя е категорична, че задача на опозицията е и да дава алтернативи и по-добри варианти за решение, от които народните представители да се възползват. „Защото когато полетят яйцата към парламента, не ме викайте – няма да изляза вместо вас”, заключи Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?