Свързани новини

14.11.2014 15:48

В САЩ подслушвали мобилни телефони чрез самолети

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенция към Министерството на правосъдието на САЩ събира данни от хиляди мобилни телефони на американци, както на заподозрени в престъпления, така и на невинни граждани, пише в. „Уолстрийт джърнъл“.


Програмата на федералната Шерифска служба на САЩ е започнала да действа през 2007 г. Тя използва самолети „Чесна“, които излитат от най-малко пет големи летища и покриват по-голямата част от населението на САЩ, пише вестникът, позовавайки се на запознати с операциите.


Самолетите използват устройства на фирмата „Боинг“, коитоимитират сигналите на телефонните кули, използвани от големите мобилни оператори, което кара мобилните телефони да им „разкриват“ данните си.


Устройствата, наречени „мръсни кутии“, могат да събират информация от десетки хиляди мобилни телефони с един полет, а полетите се извършват редовно.


Според запознати с програмата, подслушвателните устройства преценява кои телефони принадлежат на заподозрени престъпници и се съсредоточава върху тях, оставяйки телефоните на невинните граждани.


Програмата може да прекъсва разговорите по някои телефони, но са въведени изменения в софтуера, за да няма прекъсвания на обаждания по номера за спешна помощ 911.


Програмата също така заобикаля телефонните компании ипозволява на властите да намерят заподозрените директно.


Не е известно какви мерки се вземат да се гарантира, че събраните от невинни хора данни не се съхраняват за бъдещо ползване от властите, отбелязва вестникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци