Свързани новини

14.11.2014 14:38

Цацаров разпореди проверка на столичното следствие по случая Златанов

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на действията на Столичната следствена служба (ССлС) по случая с мистериозно изчезналите тефтери на бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов, съобщиха от държавното обвинение в петък.


Внезапната проверка е по повод изявлението на експерта Стефан Бенчев пред БНР няколко часа по-рано, че той е уведомил следовател от ССлС за изчезването на двата тефтера още преди информация за това да излезе в медиите в понеделник, обясниха от прокуратурата.


С изявлението си от петък сутринта вещото лице, на практика, опроверга твърденията на Цацаров, че разследващите са били уведомени чак в понеделник за случая, когато бе и образувано разследване за кражбата.


Според официалната информация досега тефтерите на Златанов са изчезнали заедно с чантата на Бенчев от колата му около 16.20 часа на 5 ноември. Той отива в столичното Шесто РПУ на следващия ден – 6 ноември, но не записва в сигнала си, че е станал жертва на кражба, нито че изчезналите тефтери са именно на Златанов. По тази причина прокуратурата е уведомена за случая чак на 10 ноември.


Изявлението на Бенчев от петък обаче дава нова светлина по казуса, повдигайки въпроса – защо следователят, на когото е съобщил за кражбата, не е споделил за това на ръководството на държавното обвинение веднага.


"Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите", заяви вещото лице пред БНР.


Допълни и, че "само службите, на които трябваше да предавам документите, знаеха, че ги нося". Става въпрос за столичното следствие, което му ги изискало, за да ги предаде на Софийския апелативен съд (САС), който назначи графологична експертиза още преди тази на прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но