Свързани новини

14.11.2014 10:54

Турция дава работа и временни лични карти на сирийските бежанци

Видян 939 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сирийските бежанци в Турция ще получават временни лични карти. Това обяви министърът на труда и социалните грижи Фарук Челик, цитиран от кореспондентката на БНР. Мярката се предприема, за да може бежанците да работят в страната и да бъдат осигурявани според турското трудово законодателство.


Осигуряването на лични карти и трудова заетост за сирийските бежанци са включени в програмата за развитие на Турция за периода 2015-2017 година.


Турските власти уверяват, че трудовата заетост на сирийските бежанци няма да бъде за сметка на заетостта на местните. Възнаграждението им няма да бъде под минималната работна заплата за Турция. По тези въпроси се очаква решение на Министерския съвет.


1,6 млн. души е достигнал броят на сирийските бежанци в Турция от началото на войната в Сирия. Те са със статут на гости, т.е. турската държава им осигурява условия за престой и живеене в страната. Турското правителство досега е похарчило около 4,5 млн. долара за сирийците в страната, заяви турският вицепремиер Нуман Куртулмуш.


По думите по всяка вероятност те няма да напуснат скоро Турция и затова трудовата заетост може да бъде в дългосрочен план.


Планира се сирийците да бъдат ангажирани в сектори с остра нужда от работна ръка, главно в строителството в югоизточните провинции на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.