Свързани новини

12.11.2014 16:51

Спипаха над 100 кг хероин на границата

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При спецакция на ДАНС и служители на Гранична полиция е бил пресечен опитът да бъдат пренесени 112 кг хероин. Операцията е извършена в района на българо-турската граница във вторник. Арестувани за 72 часа са двама мъже – съответно на 60 и 32 години.  Според експерти стойността на заловения наркотик е 13 500 лева.


Вчера в Хасково бе даден брифинг от МВР, на който главният секретар на структурата обясни подробно за престъпната дейност на мъжете.


Оказа се, че закопчаните нарушители са криминално проявеният Сребрю Сребрев и синът му. Припомняме, че Сребрев излежа 17-годишна присъда за отвличане и убийство и бе един от участниците в мутренската групировка Лъвчетата, по чиято инициатива през 90-те години на XX в. бе ликвидиран известен свиленградчанин.


Ексзатворникът и синът му са организирали наркодепо близо до село Щит на 15 метра от границата ни с Турция. Задържаната в понеделник огромна пратка с хероин е трябвало да бъде транзитирана до Западна Европа. Престъпната си дейност Сребреви прикривали, като преди година наели нива, която засели със слънчоглед. Складът, в който съхранявали маслодайните растения, бил превърнат в наркодепо. Според данни на полицията произвеждащият се там хероин бил изнасян многократно за Турция.


Сигналът за съмнителното поведение на бащата и сина бил подаден от служители на Гранична полиция. До голяма степен за разкриването на престъплението помогнала въведената от началото на Нова година методика на МВР за набелязването, охраната и наблюдението на рисковите места по българо-турската граница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния