Свързани новини

10.11.2014 13:41

Недекларирани 1,1 млн. лв. спипаха митничарите на Калотина

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недекларирана валута за над 1,1 млн. лв. са разкрили и задържали при четири случая митничари от отдел „Борба с наркотрафика" на ГКПП-Калотина, предава нюз.бг.


Около полунощ на пункта е селектиран за проверка излизащ от страната луксозен автомобил с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. След като е бил помолен да се запознае с информацията за лимитите за пренос на валута, шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. На автомобила е извършена щателна митническа проверка, при която зад тапицерията в таблото на колата митническите служители са открили, опаковани в найлонови пликове, 399 500 евро. В дрехите на шофьора са открити други 6 000 евро.


Няколко часа по-късно митничарите са проверили отново излизащ от страната луксозен автомобил, този път с френска регистрация и управляван от френски гражданин от турски произход. В чантичката на водача са открити недекларирани 21 500 евро.


Дни по-рано митничари на Калотина проверяват влизащ в страната микробус с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. При извършената митническа проверка под тапицерията на тавана са открити пет пакета, увити в станиол, с общо 50 000 евро. В чантичката с документи на шофьора са открити още 30 000 евро.


Двайсет минути по-късно митническите служители на Калотина проверяват влизащ в страната луксозен автомобил, управляван от украински гражданин. В дрехите на шофьора и в чантичката му са открити пачки с общо 50 300 щатски долара и 9 650 евро.


След постигнати споразумения с прокуратурата, одобрени от съда, общата сума на валутата от тези случаи, която влиза в републиканския бюджет, е над 1,1 млн. лв.


От разкрити от митническите служители на Калотина опити за нарушение на Валутния закон от началото на годината до сега ефективно в републиканския бюджет са влезли над 3 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и