Свързани новини

06.11.2014 15:14

Европол няма данни за българи в ИД

Видян 946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европол няма данни за българи в редиците на Ислямска държава в Сирия и Ирак, заяви шефът на службата Роб Уейнрайт. Според европейския координатор за борба срещу тероризма Жил дьо Кершов България засега е единствено държава-транзит на чуждестранни бойци към Турция и оттам към Сирия. Това обяви двамата в отговор на въпрос на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на дебат за тероризма, чуждестранните бойци и тенденциите в борбата с тероризма в рамките на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В дебата участваха още председателят на Евроюст Мишел Конинс, директорът на служба Глобални и многостранни въпроси в Европейската служба за външна дейност Мара Маринаки и председателят на работна група "Тероризъм" към Съвета на Европейския съюз Клаудио Галдзерано.


Българският евродепутат Емил Радев обърна специално внимание на притеснителната информация за участието на българи в редиците на Ислямска държава. Той попита участниците в дебата дали имат по-конкретни данни за българи, биещи се в или подпомагащи терористични организации, както и дали на българска територия има тренировъчни лагери на терористи. "Не на последно място, какви мерки смятате, че България трябва да предприеме, за да избегне втори терористичен акт като този в Сарафово?", попита още Радев.


От всички служби бяха единодушни, че заплахата от чуждестранните бойци е голяма - над 3 000 европейски граждани се бият в редиците на Ислямска държава, и призоваха държавите-членки за повече действия с цел предотвратяване на радикализацията, прилагане на Резолюция 2178 на Съвета за сигурност на ООН и засилено сътрудничество между службите за сигурност и разузнаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и