Свързани новини

04.11.2014 11:08

Богатите инвестират в злато

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кюлчетата злато стават все по-популярни сред хората, които търсят в какво да инвестират парите си. Благородният метал става все по-търсен, заради падането на лихвите по банковите депозити у нас и заради конфликтите на редица места по света. "Тенденциите са за повече натрупване на злато, отколкото за продажба. Златните бижута са прекалено скъпи и дори ненужни и повечето хора ги продават, но хората, които купуват, избира кюлчета, казва за "Стандарт" управителят на "Тавекс" Благовест Белев.


Пазарът на злато е доста динамичен, допълни той. Инвестициите в златото неслучайно са считани за едни от най-добрите. Хората в момента са притеснени от потенциална нова студена война и балон на фондовия пазар. А в такива тежки времена златото е най-сигурният финансов актив и затова продължава да е една от най-търсените стоки на пазара, коментира още Белев. Цената на златото на международните пазари падна до 1170 долара за унция, което е с 10% по-ниско от нивата, които достигна през април тази година. Цената е и с 35% по-ниска от исторически най-високата стойност, която достигна през септември 2011 г.


Редица анализатори прогнозират, че цената на златото може още да падне. Но котировките вече са на ниво, на което може да се влезе на пазара с цел дългосрочна инвестиция. "Цената на златото ще бележи нови рекорди през следващите години. С оглед на трудностите пред финансовата система златото ще се окаже едно от малкото спасителни убежища за хората със спестявания", смята Благовест Белев. На фона на сериозните покупки на злато с цел инвестиции през последната една година няма промяна в броя на хората, които продават златото си, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец