Свързани новини

03.11.2014 17:14

Фандъкова откри нова апаратура за лечение на онкоболни

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На финала сме на изпълнението на технологичното обновление и ремонт на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания", заяви пред журналистите кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. Тя извърши проверка на дейностите по доставката на специализирано обурудване в общинската онкоболница.


 „Очакваме с новия скенер и мамограф да бъде започната работа още през месец декември. В момента единственото, което следва, е да бъдат получени необходимите лицензи за техниката. Двата апарата за повърхностна лъчетерапия, каквито нямаше до сега в болницата, също ще бъдат пуснати до началото на следващата година”, обясни Фандъкова.


"Това ще помогне за лечението на повече пациенти, защото за съжаление има много болни в сферата на онкологичните заболявания. С новото оборудване ще могат да бъдат обслужвани по-качествено три пъти повече  нуждаещи се”, посочи още тя.


"Успяхме да спестим 800 000 лева от проекта, който бе на стойност 5 600 000 лева. Желанието ни е, ако бъде разрешено от позволяващия орган, с тези средства да бъде санирана сградата на болницата. Ремонтът ще бъде от значение не само за външния вид на здравното заведение, но и за енергийната ефективност”, допълни столичният кмет и съобщи, че


в болницата се изгражда и нова информационна система.Тя ще приема в реално време резултатите на пациентите и директно ще може да ги изпраща навсякъде по света за консултации.


„Информационната система е изключително важна, защото отделяме много средства, за да бъдат извършвани различни консултации. Сега можем да изпратим данните до всички чужди болници и то без да се налага хората да пътуват, тъй като сме в онкологична болница и  превенцията е от първостепенно значение”, поясни още Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей