Свързани новини

03.11.2014 15:34

300-400 души горят с над милион в КТБ

Видян 1075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Темата за това дали КТБ ще бъде обявена във фалит, или ще бъде оздравена, ако има някакъв вариант за това, бе разисквана с участието на собственика на вестник "Капитал" Иво Прокопиев по Нова тв. Това не е първият случай, когато бизнесменът разхожда костюма си до студио там, за да обяснява как една банка е била много лоша и как той е предупредил за това, но не е бил чут.Разследванията на „Капитал” за КТБ били причина за неприятностите, случили се на Иво Прокопиев през последните години. Това каза собственикът на вестника в студиото на Нова телевизия.


„Лошият финансов мениджмънт е причина за проблемните покупки, които сега съставляват обезценени активи”, смята Прокопиев. Според него, имало е момент, в който КТБ е била единствен купувач на пазара на всички предлагани активи, без да ги анализира и да търси ефективност.


Живелият в Сингапур доскоро бизнесмен смята, че няма никакъв вариант за спасяване на поставената под специален надзор банка и оттеглянето на прословутата точка 3 от решението на парламента в края на миналата седмица е станало под натиск от Брюксел.


Прокопиев нарече „нахално” предложението на Оманския фонд за спасяване на трезора и определи като „имиджово” предложението на ДПС за приемане на закона Цонев-Пеевски.


3300 са влоговете на физически лица над 100 000 евро, над 1 милион имат 300-400 души, съобщи собственикът на „Капитал”, без да обясни откъде има тази конфиденциална информация. Естествено, Ани Цолова не се досети да го попита за източника на тези данни. Според Прокопиев фалитът на КТБ няма да е сериозен удар върху икономиката на страната, загубите ще са за хората с много пари, депозирали ги в КТБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион