Свързани новини

03.11.2014 13:28

Захарченко и Плотницки печелят изборите в Донбас

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Действащият премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко води на изборите за държавен глава на ДНР, сочат данни на ЦИК след обработката на 100% от протоколите. За него са гласували 765 340 души. Второ място на изборите заема Александър Кофман, за когото са гласували 111 000 души.


В гласуването са взели участие 1 012 162-ма души, от които дистанционно са дали гласа си 104 540 души. В изборите за народен съвет води партия „Донецка република”, чийто списък оглавява Захарченко. За нея са гласували 662 000души.


"Провелите се в Донецка народна република окончателно утвърди отделянето на Донбас от Украйна", заяви председателят на ЦИК на самопровъзгласилата се република Роман Лягин.


„Изборите преминаха легитимно и без съществени нарушения, които биха могли да повлияят резултатите на гласуването. Сега, след като имаме легитимна власт, Донбас вече не е част от Украйна”, каза Лягин. По думите му, в следващите няколко дни ще се проведе церемонията по полагане на клетва на новия държавен глава.


На изборите в самопровъзгласилата се Луганска народна република печели досегашният й лидер Игор Плотницки с 63.8% от гласовете, сочат данни на ЦИК след обработването на 100% от протоколите.


„С оглед на гласуването на територията на републиката и в пунктовете за временно настаняване на бежанци от ЛНР, Плотницки набира 63.8%”, обяви председателят на ЦИК на ЛНР Сергей Козянков. Той добави, че обществената организация „Мир Луганщине” печели 69.42% от вота за народен съвет, в който освен нея ще влезе и "Луганският икономически съюз".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на