Свързани новини

30.10.2014 13:50

Изкупвачите на тютюн се обединиха в асоциация

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите, изкупуващи български тютюни, ще се обединят в асоциация. Това обяви след среща с ръководството на "Булгартабак" председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов, цитиран от БНР. Надявам се в скоро време асоциацията на търговците да е факт, заяви той.


Според Мименов предимствата на такава асоцация са, че когато тя е легитимна, тютюнопроизводителите ще могат да са спокойни, че имат договор, който има своята тежест и че фирмата ще бъде лоялна да купи тютюна му на цени, които заслужават според качеството.


Пет са големите фирми на българския пазар за изкупуване на тютюн. Очаква се и по-малките, около 15, да влязат в асоциацията.  При ясно договаряне между производители и търговци, очакванията са за сериозно увеличение на количествата тютюн.


Може да се създадат условия от 20-30 и повече процента да се увеличи производството на тютюн.


За спешно приемане на промените в закона настоя още председателят на Съюза на производителите Арбен Мименов, за да не се повтори ситуацията от миналата година с натиска върху цените и закъснялата кампания.


Действително в момента сме изключително притеснени кога и как ще започне изкупната кампания. Призовавам всички народни представители от Благоевградска област и в цяла България, които имат възможност да чуят, да пренебрегнат всички политически пристрастия, популизъм и демагогия и да положат усилия Законът за тютюна да бъде приет, колкото се може по-скоро. Действително този хаос трябва да бъде премахнат, категоричен е Мименов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби