Свързани новини

29.10.2014 16:48

15 години затвор за лекар, убил баща си

Видян 898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивският окръжен съд даде 15 години затвор при първоначален строг режим на д-р Мариян Колев, който през декември м.г. уби 83-годишния си баща, предаде БГНЕС.


Казусът се разгледа по реда на съкратеното производство.


По принцип за подобно деяние законът предвижда 20 години зад решетките, но тъй като Колев съдействал на криминалистите при разследването, присъдата е намалена с 5 години и един месец.


Припомняме, че грозният случай на отцеубийство се разигра преди близо година в Пловдивското село Горнослав.


Системната злоупотреба с алкохол лишила иначе добрия в лекарската професия Мариян Колев от работа през 2011 г.. От тогава той живеел с баща си и с третата си съпруга на квартира в Пловдив. Пиянството на доктора обикновено завършвало с пребиване на баща му, обясниха още разследващите. В средата на 2012 г. старецът постъпил в дом за възрастни хора, но малко преди убийството синът му го прибрал вкъщи. След поредния пиянски запой на вилата в Горнослав, агресията на лекаря се отключила, той нападнал баща си с брадва и го ударил силно няколко пъти по гърба, гърдите и главата. После Колев качил родителят си в колата и потеглил към Асеновград, за да го закара в болница, но видял полицейска кола и обърнал обратно. Шофирал без път, докато се оказал в землището на село Мулдава. Там оставил баща си в отключената кола и се лутал няколко часа, спал на полето, бил дезориентиран, докато влязъл отново на територията на Горнослав, където имало два полицейски автомобила. Пред униформените Колев разказал за инцидента и се опитал да го представи за нещастен случай.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец