Свързани новини

29.10.2014 12:50

Габрово и Бургас още в бедствено положение

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Остава бедственото положение в Габрово, обявено на 25-и октомври. Днес обаче учебните занятия в общината бяха възстановени. Все още няма ток в 12 села, два квартала и отделни абонати в областния град. Основен проблем са счупените дървета и клони, които пречат да се възстанови електрозахранването и причиняват нови аварии. Питейната вода е негодна за употреба заради замътване на язовира. Влаковете между гарите Царева ливада и Габрово не се движат заради прекъсната контактна мрежа.


Остава в сила и бедственото положение в Бургас. 1 300 000 лв. са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието, съобщиха от Кризисния щаб, свикан от кмета на областния град Димитър Николов. Всички констатации и докладът с оценка на щетите ще бъдат изпратени днес до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, съобщи БНР.


Над 30 доброволци потеглят за Ченгене скеле, за да се включат във възстановителните работи. В рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки. До няколко дни трябва да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, местността Черниците, кварталите "Сарафово", "Меден рудник", "Лозово", рибарското селище Ченгене скеле и вилното селище "Росенец".


Четири населени места в Пазарджишка област все още са без ток. След четири денонощия тази сутрин е възстановено електрозахранването в Сърница. Очаква се до края на деня да бъде отстранена и аварията в баташкото село Фотиново. Без ток са в района на местностите Беглика, Широка поляна, Картела и язовир "Батак". Работата на аварийните екипи продължава.


Отсечката Шумен-Новосел и до комплекса "Създатели на българската държава" ще остане затворена до петък по заповед на кмета на Шумен. След оглед е установено, че ледът по клоните на дърветата вече се топи заради положителните температури. Преди отварянето на пътя обаче предстои по-обстоен обход, тъй като все още клони се чупят и падат на пътното платно, като създават опасност за преминаващите хора и автомобили. Към момента в община Шумен няма населени места без ток.


Движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Хасково е възстановено. Трасето беше затворено в събота заради наводнението в Хасково. Всички влакове, които по разписание преминават през този участък, вече се движат по разписанието си. Отворен е и жп пътят от гара Димитровград-север до гара Стара Загора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,