Свързани новини

28.10.2014 14:24

Фармацевтите с искания към парламента

Видян 867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В първия работен ден на 43-то Народно събрание, Българският фармацевтичен съюз (БФС) се обърна към всички парламентарно представени политически партии с нарочно писмо. Председателят на съюза професор Илко Гетов очаква дейна подкрепа, разбиране и съвместна работа по 5-те ключови приоритета във фармацевтичния сектор, предава дартснюз.


БФС, като национално отговорна съсловна организация, ще продължи активно да работи за надграждане на консенсусния модел за приемане на нормативни промени във фармацевтичното законодателство. Магистър-фармацевтите приканват новите законотворци да отчетат интересите на всички участници в сектора, както и обществената значимост и очаквания за достъпно, качествено и устойчиво лекарствоснабдяване.


От БФС настояват за "повишаване контрола на предписването и отпускането на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни".


Писмото набляга на един от най-важните приоритети - осигуряване на необходимите финансови средства за нормалната работа на аптечната система до края на 2014 и през новата 2015 година. Това е най-важното условие, за да могат пациентите безпрепятствено да получават лекарствата си за амбулаторно лечение, заплащани напълно или частично от НЗОК.


В писмото си БФС потвърждава необходимостта от самостоятелен закон за аптеките, разпространението на лекарствени продукти и достъпност до фармацевтични услуги. България се нуждае от ефективно въвеждане на електронно и мобилно здравеопазване, както това се случва поетапно в страните-членки на Европейския съюз.


Българският фармацевтичен съюз декларира в обръщението си към народните избранници, че диалогът и проактивното взаимодействие между държавните институции и съсловните организации е ключът към успешното развитие на фармацевтичния сектор в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог