Свързани новини

27.10.2014 15:28

Бургас се нуждае от доброволци за справяне с последиците от бедствието

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Бургас набира доброволци, които да се включат в екипите за отстраняване на щетите след бедствието, съобщават от местната администрация. В момента най- голяма нужда имат хората от местността „Черниците", „Ченгене скеле", манастира в местността „Аязмото" в „Меден рудник".


Кметът Димитър Николов информира, че екипи на общината продължават да описват нанесените щети, както в съответните населени места, така и на общинската инфраструктура. Все още има проблеми с ел. захранването в Ченгене скеле, както и с водоподаването в село Извор.


За справяне със ситуацията са впрегнати както общинските, така и фирмите, с които община Бургас има договори. Щетите от бедствието тепърва ще се оценяват. Засегнати са пътища, обществени сгради, частни домове. След силния вятър и дъжд са паднали много дървета в деретата на реките, които вече се почистват.


Английското семейство е напуснало днес Дома за възрастни хора-Бургас, където беше настанено след потопа, посочват още от общината.


Язовирите и водоемите в общината са под 24-часово наблюдение. Нивото на язовира в Маринка е в нормални граници, проблемен остава един от язовирите в Извор, който е със спукана стена. В момента хидро инженер оглежда нарушенията и ще излезе със становище за укрепителни работи.


В резултат на бедствието се налага препроектиране, което касае проекта за пречиствателна станция и канализация в Маринка. Проблеми има и с изграждащата се с европейски средства канализация в Горно Езерово, тъй като обектът е в строителство и е пострадал от вятъра и дъждовете.


От общината информират още, че има постъпили сигнали за паднали дървета, наводнени приземни етажи на частни домове, детски градини и кметства. Все още има нарушение на уличното осветление в части от Морската градина, както и проблем с асансьора на Моста. Той ще бъде демонтиран. Изготвят се доклади до застрахователните компании по отношение на пораженията върху общинските сгради, посочват още от община Бургас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория Асенова

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви