Свързани новини

27.10.2014 10:18

ДАИ и МВР проверяват маршрутните таксита в София

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР и Държавната автомобилна инспекция започнаха масови проверки на маршрутните таксита в столицата. Полицаите и инспекторите следят за техническа изправност на автомибилите и за наличието на различни нарушения. Акцията се наложи заради зачестилите инциденти с пререкания между шофьорите на пътя.


Началникът на столичната дирекция на ДАИ - Кънчо Димитров обясни пред bTV, че само за първите няколко часа от стартирането и, са били проверени 29 маршрутки. Оказва се, че повечето от колите са били изрядни.


Констатирани са няколко нарушения, за които са написани и съответните актове. Те са били главно за страничните врати, които не се отваряли.


Не така стоят нещата при такситата обаче. Доста от тях не са минали технически преглед и се движат с редица неизправности. Проблеми в документацията, неиздаване на билети и изтекли психологически тестове на водачите са сред нарушенията, констатирани на пътя. Засега контролните органи не смятат, че е нужно затягане на мерките за професионалната и психическа годност на водачите.


19 минути припомня, че само преди няколко дни шофьор на маршрутно такси в София опря пистолет в главата на пешеходец и изплаши десетки столичани. Екшънът, който се разигра на кръстовището на булевардите Сливница и Опълченска, бе предизвикан от разгорещен спор за неправилно пресичане между водача на маршрутката и неговия опонент.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд