Свързани новини

23.10.2014 16:05

Обществени поръчки за милиони се раздават по наследство

Видян 3311 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двойно повече ще плащаме за пътуванията на чиновници и то за втора поредна година. Това стана ясно след края на конкурсите за обществени поръчки по министерства. В нарушение на закона две туристически агенции отново спечелиха повечето търгове за продажба на самолетни билети за нуждите на администрацията, въпреки че нямат права за издаване на ... билети от националния превозвач още от 2013 г.


Така стоят нещата с агенцията, избрана да продава самолетни билети на Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, както и на финансите  - за втора поредна година това е фирмата Атлас. Същото важи за Аргус, която пък предлага същите услуги на Министерството на външните работи, на ведомствата отбраната и околната среда, довериха пред 19’ проверени източници.


 Тази година от Аргус са се опитали да бъдат по-оригинални. Вместо Аргус Травел, Аргус Травел Интернешънъл взема МО. Това е синът на предишния агент на военното ведомство (б. р. предишната фирма е на майката на сегашния билетопродавач Симона Михайлова). Явно поръчките в правителството на почтенността, назначено от президента Плевнелиев не само, че се предават по наследство от майка на син.


От посочената фирма извършват и още едно грубо нарушение. Преподписват договора си с Агенцията за малки и средни предприятия без обществена поръчка. А такава е необходима по закон при договорите за самолетни билети. Как става по втория начин – само можем да предполагаме? Явно вали не само навън, но и в нечии джобове, така гласи нашата прогноза за почтенността на служебното правителство, наследило всички прекрасни практики от Орешарски.


От министерствата за пореден път не пожелаха да коментират нередностите. Обясниха, че трябва да се обърнат към експерти, но не посочиха срок, в който могат да ни дадат отговор. Обяснима реакция, понеже им остават най-много 10 дни на власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.