Свързани новини

22.10.2014 13:10

Туристическият бранш към Борисов: Надяваме се, че ще успеете да съставите отговорно правителство

Видян 1017 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бихме искали да изразим най-искрените си надежди, че Вие ще успеете да съставите силно и отговорно правителство, което да получи подкрепата на 43-то Народно събрание, за да заработят час по скоро държавните институции за излизане от кризата и стабилизиране на икономиката в България. С тези думи представители на туристическия бранш се обръщат в писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.


Уважаеми г-н Борисов,


Бихме искали да изразим най-искрените си надежди, че Вие ще успеете да съставите силно и отговорно правителство, което да получи подкрепата на 43-то Народно събрание, за да заработят час по скоро държавните институции за излизане от кризата и стабилизиране на икономиката в България.


 


Ние, представителите на най-влиятелните сдружения, членове на Националния съвет по туризъм, работещи за развитието на българския туризъм – стратегически важен отрасъл за българската икономика, с най-голям дял в БВП на страната, се обединяваме за следното:


 


1. Създаване на Министерство на туризма. Бихме искали то да бъде в квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет.


 


2. За министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован и енергичен, разумен и диалогичен.


Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации; за превръщане на родните курорти в желани и предпочитани от българските туристи.


 


3. За заместник - министри  да бъдат издигнати професионално подготвени и компетентни експерти с конкретен опит  в туристическата индустрия, разграничаващи се от практиката на управление на туризма през последните 15 месеца и подкрепени от браншовите организации, регистрирани в Националния туристически регистър.


 


4. Категорично не бихме подкрепили  в бъдещето ръководство на туристическата администрация заместник-министри от кабинета "Орешарски" и кабинета "Близнашки".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в