Свързани новини

17.10.2014 16:48

БДЖ и НКЖИ готови с мерките за подобряване условията на труд

Видян 1393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководствата на „Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НКЖИ са представили на транспортния министър Николина Ангелкова изисканите от нея в началото на тази седмица, конкретни мерки за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари. Това съобщават от пресцентъра на министерството.


Припомняме, след инцидент на жп прелез Ангелкова разпореди спешни мерки за подобряване на сигурността в железниците. Срокът, който тя даде на ръководителите на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), Холдинг БДЖ, БДЖ „Пътнически превози" и БДЖ „Товарни превози" да представят план за действие, бе до днес.


В предоставените документи са разписани незабавни, средносрочни и дългосрочни мерки. Те са свързани с ремонта и поддръжката на подвижния състав и жп инфраструктурата, подобряване на квалификацията на експлоатационния персонал и план за повишаване на безопасността.


Предложените незабавни действия от двете компании са свързани с проверка на изправността на системите за влакова диспечерска радио връзка и автоматичната локомотивна сигнализация, както и въвеждане на процедури за ежедневен контрол, заедно със засилване координацията между отделните звена за контрол на безопасността в двете жп. дружества. Също така предложението е веднага да стартира изпълнението на подробен график за обучение на експлоатационния персонал, посочват от транспортното министерство.


От там допълват, че в началото на следващата седмица в оперативен порядък министър Ангелкова ще обсъди с ръководствата на жп компаниите приоритетните действия в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, както и необходимите финансови средства за тяхното изпълнение, заложени в съществуващите бюджети.


Мерките за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари ще бъдат представени за обсъждане от социалните партньори. Това ще бъде направено с цел в максимално кратки срокове, след одобрение на синдикатите в жп транспорта, мерките да започнат да се изпълняват.


След като всички заинтересовани страни се запознаят и одобрят приоритетните действия и плана за тяхното изпълнение, министър Николина Ангелкова ще ги представи публично, уточняват още от министерството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от