Свързани новини

15.10.2014 14:40

Епидемия мори кучетата в Горни Богров

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емидемия от гана е избухнала в един от най-големите кучешки приюти в София. Заразата се е разпространила в доброволческата ферма на Animal Rescue Sofia, която се намира в Горни Богров. До този момент са загинали над 20 животни. Болестта е тръгнала от подхвърлено кученце, което е било диагностицирано като носител на вируса.Според ръководството заразата вече е овладяна и би трябвало да затихне.


През цялото време, докато приютът е бил под карантина, доброволците, които се грижат за четириногите, са се опитвали отчаяно да намерят пари за лечението им. В същото време е трябвало да се справят и с разярени граждани, които точно в тези дни са взели решение да изоставят домашните си любимци. „Потокът от хора, които искат да доведат поредните животнки при нас не намалява" споделят служителите на организацията. "Когато откажем да ги приемем, всички си тръгват ядосани и с крясъци. Появи се един полицай, който искаше да зареже красивото си и младо хъски. Причината била, че кучето започнало да прави припадъци и стопаните му толкова се разстройвали, че не можели да спят от мъка. Заплаши ни, че ще го хвърли на Ботевградско шосе, ако не го приберем. Не знаем, какво е станало после, но се притесняваме, че наистина го е направил" коментират от приюта. Оказва се обаче, че никоя друга организация не иска да поема пострадали животни. "Хората ни се обаждат отчаяни, без друг вариант, а ние им отказваме”, допълват доброволците.


Когато епидемията се разпространява, на път към осиновителите на кученце в Холандия пътува бус на организацията. Налага се той да бъде върнат от Румъния, до където е успял да се стигне междувременно. Независимо от бързата реакция, според специалистите заразата се разпространява светкавично и именно това е причината да умрат толкова питомци на фермата в Горни Богров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в