Свързани новини

14.10.2014 12:45

Патрули ловят гратисчии в метрото

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специални патрули на „Метрополитен“ дебнат за гратисчиите в метрото. „Всеки ден в най-натоварените станции наши служители дават извънредни наряди в пиковите часове до пропускателната зона. Задачата им е да следят за такива хитреци, предимно млади мъже, които правят опити да се промушат покрай въртящите се турникети или да прескочат загражденията отстрани“, каза за „Преса“ директорът на общинското дружество инж. Стоян Братоев.


„Гратисчиите в метрото са много нисък процент - 0,028 на сто от проверените пътници. Те са 10 пъти по-малко от нередовните в автобусите, трамваите и тролеите заради строгия пропускателен режим. Въпреки това искаме да направим така, че да откажем тези, които си мислят, че може да излъжат безпроблемно системата“, бе категоричен Братоев.


От Центъра за градска мобилност съобщиха, че също затягат режима на проверка за гратисчии. Отскоро редовните пътници виждат вече контрольори през 3-4 дни, докато допреди няколко месеца това се случваше на три-четири седмици. В момента от 4 до 8 екипа проверят всеки ден 10 000 пътници в подземното влакче. Статистиката за тази година сочи, че от тях на ден биват глобявани 12, а други 16 отнасят актове за нередности с картите им.


За първите 9 месеца са наложени 2986 санкции, а в хазната на общината са влезли 59 720 лева от глобите. За сравнение в колите на градския транспорт контрольорите хващат дневно около 140 гратисчии, а други 160 отнасят актове и протоколи. В София ежедневно има един милион пътувания с градския транспорт, като 300 000 от тях са в метрото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели