Свързани новини

13.10.2014 13:51

Коалицията нанесе сериозни щети на ИД

Видян 974 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международната коалиция причини сериозни щети на екстремистите от „Ислямска държава“ в сирийския град Кобане в резултат на авиоудари по техните позиции. Телевизионният канал Хабертюрк предаде, че ислямистите загубили голяма част от своите бойци.


Медиите съобщиха, че външният министър на самопровъзгласилия се кюрдски район Кобане Ибрахим Кюрдо е заявил, че е необходимо да продължават авиоударите, тъй като благодарение на тях отрядите на кюрдската самоотбрана „за пръв път преминаха от отбрана към настъпление“. „Тези удари причиниха сериозни щети на ИД. Ударите бяха нанесени по складовете за боеприпаси и тежко въоръжение, а екстремистите понесоха тежки загуби“, каза той.


Най-силните позиции на ислямистите са в източната и югоизточната част на града. През последните дни ИД подложи на интензивен обстрел централните райони на Кобане. Кюрдските опълченци нямат тежко въоръжение. По данни на турската преса, в неделя кюрдските сили на народната самоотбрана са успели да пленят 30 екстремисти от ИД в южната част на Кобане.


Армията на Ирак е провела широкомащабна операция и е нанесла интезивни въздушни удари по позициите на ИД в региона Тави, провинция Анбар. В резултат на това иракската провинция е освободена от екстремистите, предаде Ен Ти Ви. ИД е понесла загуби, но точният брой на унищожените терористи не е известен.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей