13.10.2014 09:54

100 бежанци на ден прииждат в България

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на нелегалните имигранти, които търсят убежище в България се е увеличил с 22 на 100 през второто тримесечие на 2014 г., в сравнение със същия  период през 2013 г.  


Според данни на Държавната агенция за бежанците през изминалата година чужденците, потърсили подслон у нас, е над 7100. Официално за първите 8 месеца на 2014 г. имигрантите, дошли в България, са 5556 души.


Неофициално, обаче, можем да сметнем, че броят им е много по-голям – поне по 100 на ден или между 3 и 5 хиляди за месец.


Пресен пример е миналият четвъртък, когато полицаи спипаха 24 нелегални имигранти по автомагистрала Тракия на входа на София. Част от тях се придвижвали с кола, а по-голямата част ходели пеша по скоростния път – нещо, което е абсолютно незаконно.


Почти през ден агенти на ДАНС и МВР организират акция по прибирането на чужденците


от хотели, хостели,градинки и гари. Данните от Главна дирекция Гранична полиция сочат, че само за последните две седмици през браздата минават по 20-30 нелегални имигранти дневно.


Очаква се числото да се увеличава, тъй като масово имигрантите започнали да атакуват границата ни през Гърция, където за 1000 евро каналджиите ги прекарват почти безпрепятствено.


Според статистиката на ДАБ най-много молби за предоставяне на статут на бежанец е отчетен от граждани на Сирия, Афганистан и Ирак. Едва 4 на 100 от потърсилите в България убежище бежанци са имали висше образование.


Има и още много други нелегални имигранти по територията на страната ни, които не знаем от коя част на Африка или Азия са пристигнали. Нито пък са известни реалните доводи и причини да потърсят убежище в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей