Свързани новини

10.10.2014 14:01

36 са вече жертвите при протестите в Турция

Видян 911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на жертвите на масовите протести и безредици, продължаващи в Турция от неделя, нарасна до 36 души. Както съобщава местна телевизия, освен сред протестиращите и полицията, сред убитите има и четирима членове на екстремистката Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщава ТАСС.


През изминалата нощ най-сериозни са били сблъсъците в градовете Газиантеп и Бингьол в югоизточната част на Турция, както и в истанбулския район Окмейдани. В сблъсъците със силите за сигурност протестиращите са използвали и огнестрелно оръжие – в Истанбул неизвестни са открили огън по полицаи, на други места е имало престрелки между групи от протестиращи.


В град Диарбекир силите на реда са предотвратили атентат, като не са допуснали подозрителен автомобил, движещ се към полицейски участък, да достигне целта си. Шофьорът не се подчинил на разпореждането на полицията да спре, след което полицаите стреляли по гумите и са ранили шофьора и пътниците. При претърсването на колата са открити гранати и голямо количество експлозиви.


За разгонването на демонстрантите полицията е използвала сълзотворен газ и водни оръдия. Във цистерната с водата е било добавено раздразняващо вещество – течен аналог на лютив газ. През миналата нощ полицейските спецчасти са започнали да използват и гумени куршуми. В някои от югоизточните градове и в няколко района на Истанбул по улиците дежурят военни и жандармеристи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се