Свързани новини

09.10.2014 16:25

Българин обра майката на гръцки министър

Видян 1040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българин обрал майката на гръцки министър чрез телефонна измама. Родният бандит успял да прилъже жената да му даде 50 000 лева. Мъжът е бил арестуван в работническото атинско предградие Мениди.


Според данни на разследващите престъпникът прекарал дълги години в обирането на възрастни гърци.  Той, заедно с още двама негови авери прилагали болезнено познатата и в България схема с телефонни измами. Бандата действала в южната ни съседка от март 2013 г.. След проучване на профила на своята жертва и събиране на информация за икономическата форма на неговите или нейните роднини, групата убеждавала възрастните гърци да им дадат пари на ръка, за да се уредят неизплатени задължения, разяснява newsbg.eu.


Сред жертвите на българина попаднала дори майката на гръцкия здравен министър Макис Воридис. Случката се разиграла през август 2013г., но само преди дни елинските власти закопчали измамника.


Така миналото лято ало-мошеникът се обадил на възрастната жена и й се представил за агент на фирма и излъгал, че министерското семейство имало дълг в размер на 24 000 евро (приблизително 47 хиляди лева). Жертвата веднага клъвнала на примамката и дала желаната сума на българина да се погрижи. Малко след това министерската майка разбрала, че е била измамена.


След повече от година разследване и издирване мъжът е бил арестуван зрелищно от гръцките спецчасти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец