Свързани новини

06.10.2014 14:48

ГЕРБ ще управлява, вместо Коалиция КТБ

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ ще прави правителство на малцинството, обяви вчера членът на Изпълнителната комисия на партията Румяна Бъчварова. Бившата шефка на политическия кабинет на Бойко Борисов като премиер е смятана за възлова личност в ръководството, като неслучайно й бе поверено водачеството на листата в централния 24-и район на София.


Бойко Борисов пожела да изчака официалните резултати от изборите и тогава да коментира. Всички трезви наблюдатели обаче са на мнение, че за генерала предизвикателството отново да управлява в малцинство е опасност, но и възможност.


Той не скри възмущението си от анонсите на малки партии с по 4-5 пъти по-малък процент от ГЕРБ да му извиват ръцете и да му поставят условия. Буквално смях в залата за пресконференции на НДК предизвика мнението на говорителя на реформаторите в оставка, който определи резултата на ГЕРБ като „слаб” и че не Борисов и ГЕРБ щели да кажат какво ще стане. Истината е, че РБ изкара половината гласове, които сама по себе си Кунева направи на президентския вот през 2011 г. А в блока са нейната и още 6 партии плюс елементи като Трайчо Трайков и др. „експерти”.


„Няма да има коалиция КТБ”, шегуваха се журналистите. Под това кодово название те имаха предвид образа от партии и коалиции, финансирани от банкера Цветан Василев, замислен да обкръжи ГЕРБ като му се хвърлят за коалиционни партньори. Кои са те ли? Достатъчно е да се види политици от кои партии адвокатстваха на забегналия банкер.


Лидерът на ДПС Лютви Местан използва случая, за да даде да се разбере, че ДПС, което има депутатски места, колкото „коалиция КТБ”, няма да допусне подобно развитие. „Възможно е реализиране на правителство само с първия мандат”, категорично отсече той. Което означава, че само ГЕРБ според партията му има капацитет да сформира кабинет при реалностите в момента. И ще получи подкрепа на база „евроатлантическите ценности и цивилизационния избор”, както обясни, макар и витиевато, Местан.


При това добави, че още в първия ден на 43-ото НС от ДПС ще внесат закон за падане на банковата тайна на публичните лица със сметки и кредити от КТБ, за да се разбере кой-кого и защо.


Трезвомислещите политици, къде с половин уста, къде с чиста съвест подкрепиха възможно правителство на малцинството, сформирано от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но