Свързани новини

03.10.2014 17:25

Одобриха подробния устройствен план за газовата връзка с Гърция

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подробният устройствен план за изграждане на междусистемната газова връзка между България и Гърция в частта на област Кърджали е приет от Националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие. Това съобщават от ведомството.


Газопроводът трябва да осигури диверсификация на газовите доставки за страната и конкурентни цени на горивото. В българския участък трасето е с дължина от 151 км, между ГКПП „Маказа" и село Загоре, а от гръцка страна - 31 км. Тръбата има капацитет за пренос на 3 млрд. куб. м газ годишно. От министерството уточняват, че по трасето е предвидено да бъдат изградени площадки за газови станции и линейни разпределителни кранове. Предвижда се и полагане на оптична мрежа, както и изграждане на диспечерски център в Хасково.


В област Кърджали междусистемната газова връзка преминава през общините Кирково, Джебел, Момчилград и Кърджали, като общата дължина е над 80 км, между ГКПП „Маказа"  и село Бели пласт. Проектът е изработен от „Газтек БГ".


От фирмата-проектант уверяват, че са взети предвид всички направени възражения от страна на общини, частни собственици на земи и институции. За 4 участъка в община Кирково и един участък в община Кърджали да се прави ново проектиране, тъй като са извън одобрения Подробен устройствен план.


Зам.-министърът на регионалното развитие председателства съвета. Участие взеха представители на министерства, държавни агенции и общини, които имат отношение към реализацията на проекта.


Проектантът увери още, че отчужденията на земите, нужни за реализацията на проекта, ще се извършат на пазарни цени от лицензирани фирми с комисии, в които ще участват и кметовете на съответните населени места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни