Свързани новини

03.10.2014 15:10

Световно образование в 4 града

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експерти в  65 от най-добрите университети на Европа ще посетят София за есенния форум  на 4-ти и 5-и октомври в  хотел "Шератон". Част от тях ще отпътуват след това за Пловдив, Бургас и Варна. Най-голямото консултантско изложение за кандидатстване в чужбина "Световно образование" ще открие студентската кампания "Прием 2015-2016" за българи в столичния хотел "Шератон" на 4-ти и 5-и октомври с медийната подкрепа на БНР. Тази година изложението се провежда с участието на консултанти по приема на университети от Великобритания, Холандия, Германия, Дания, Австрия, Швейцария и др.


Форумът е с акцент върху възможностите за ранен прием в елитни университети, за които сроковете изтичат най-скоро. Безплатните професионални консултации за бакалаври и магистри ще подпомогнат всички кандидати, а дванадесетокласниците, които са направили своя избор рано, ще могат да подадат директно документите си за кандидатстване в първия за новата учебна година UCAS център за ранен прием във Великобритания. За миналата година близо 50% от кандидатствалите в Европа са във Великобритания, сочат данните на "Световно образование". Следват страни като Холандия, Германия, Дания и Франция.


Нараства броят на българите – кандидати за световни топ университети от ранга на Oxford и Cambridge, съобщава Светлан Данев от фирма "Интеграл", организатор на изложението. Месеци преди официалния старт на кампанията през UCAS центъра на проекта документи за новата учебна година вече са подали 65 кандидати за елитни университета. Миналата година в двете елитни заведения са кандидатствали 30 българи.


Изложението събира рекорден брой университети, 32 които са елитни британски ВУЗ, а седем – с кампуси в Централен Лондон. За първи път ще се представят два престижни лондонски университета – King’s College London и Royal Holloway, King`s College London е най-старото училище в Европа по медицина, където е открита структурата на ДНК и е в топ 25 на университетите в света. Royal Holloway, от групата University of London, е класиран на пето място в света и на първо място във Великобритания в категорията International Outlook. В класацията на The Guardian e на 36-о място.


Традиционно силни университети като Lancaster University – 10-и в Топ 100 на The Guardian, Coventry University, – 27-и и University of Leeds, на 28-о място, ще са в България за лични срещи с българските кандидати. Възможност за по-евтина британска диплома ще предоставят и университети от Уелс, където все още обучението е около 3500 паунда, а останалото се покрива от държавата.


Проектът представя и рангинг на специалностите, като най-предпочитани за бакалаври са компютърните науки, а за магистри – бизнес и мениджмънт. Сред популярните специалности са изкуство и дизайн, както и медии и масови комуникации.


По време на изложението ще се извършва безплатна проверка на документите за кандидатстване и най-вече на мотивационните писма, които са от изключително значение за западните ВУЗ.


Програмата на форума включва и специализирани семинари, които да запознаят абитуриентите и техните родители с тънкостите на успешното кандидатстване и правилния избор на специалност, университет и държава. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.