Свързани новини

30.09.2014 13:35

Засякоха смъртоносен вирус в Австрия

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрия съобщи за първи случай на заболяване с вируса на Близкоизточния респираторен синдром (БИРС). Става дума за жена от Саудитска Арабия, която наскоро посетила алпийската страна. Това предаде Ройтерс, като се позова на цитирани от австрийското радио О Ер Еф Йо 1 данни от местното министерство на здравеопазването.


Гражданката на Саудитска Арабия е подложена на лечение в изолирано отделение на виенска болница, а всички хора, с които е била в контакт, ще бъдат уведомени и прегледани за симптоми, посочи пред радиото длъжностно лице от здравното ведомство. Вирусът, за който се смята, че се разпространява от камилите, причинява кашлица, треска и пневмония, а една трета от жертвите му са починали. Лекарите се опитват да разберат как се предава, за да се опитат да потушат неговия взрив, който се появи в Близкия изток през 2012 г, информира БТА. Над 850 души са се заразили с него, а 333 са починали в световен мащаб.


Симптомите на БИРС не се различават значително от симптомите на други на респираторни заболявания. Сред тях са тежка кашлица, затруднено дишане и повишена температура. Близкоизточния респираторен синдром се отнася към групата на коронавирусите, които предизвикват грипоподобни заболявания. През 2012 г. беше признат за патогенен за човека. Коронавирусите включват в себе си както вируси, които предизвикват простудни заболявания, така и вируси, които предизвикват атипична пневмония или тежък остър респираторен синдром. Новият вирус няма пряко родство с нито един от известните коронавируси.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог