Свързани новини

30.09.2014 10:45

Студенти изтеглили 76.5 милиона лева кредити

Видян 995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сериозната сума от 76.5 милиона лева изтеглили българските студенти като кредит през последните години, пише „Телеграф”. Парите се взимат, за да се покрият разходите по обучението в родните университети. До края на август 2014 година образователен заем са взели 14 835 бакалаври, магистри и докторанти, показва справка на просветното министерство. Това значи, че на година кандидат-висшистите са теглили по 19 милиона лева от банките.


Ако се заплащат студентски такси със заем, парите се изпращат направо в съответното висше училище. Най-много по този параграф са получили частните вузове- Нов български и Варненски свободен университет. Активни са и студентите на медицинските университети, както и УНСС.


Повечето от студентите със заем са в по-скъпо платени специалности като лекари, зъболекари и фармацевти. В последните години заеми взимат и студенти по информатика и икономика.


Според закона, заеми могат да се взимат само за заплащане на таксите за обучение, като изключение се прави за семейни, които имат право и на пари за издръжка на децата си. Такива са 2450 души от следващите, ползвали заем от банка.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец