Свързани новини

26.09.2014 14:15

Нови арести на джихадисти в Англия

Видян 969 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската полиция е арестувала още двама мъже днес във връзка с разследването за предполагаемо членство в забранена ислямистка организация, съобщава CNN.


Арестите са извършени в ранните часове при внезапна и изненадваща за задържаните полицейска "хайка", като двамата задържани са пътували в кола по магистралата M6 в Северозападна Англия.


Това става само ден след като деветима мъже бяха задържани в Лондон по обвинение в тероризъм, като един от тях е ислямисткият радикал Анджем Чудари.


Единият от задържаните, 33-годишен, е бил арестуван по подозрение, че е член на забранена ислямистка организация, насърчаваща тероризма, става ясно от изявление на лондонската полиция.


Вторият арестуван, 42-годишен мъж, е бил арестуван по подозрение, че е подпомагал другия задържан. И двамата остават в ареста в полицейски участък в Централен Лондон.


Деветимата мъже, арестувани в четвъртък, също остават в ареста в Лондон, допълниха от местната полиция. На редица адреси продължават претърсванията.


Междувременно в Испания и Мароко също са задържани деветима ислямистки екстремисти, които били свързани с "Ислямска държава".


„Тези арести и претърсвания са част от течащо разследване на свързан с ислямизма тероризъм и не са в отговор на някакъв непосредствен риск за обществеността", се казва още в изявлението на лондонската полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни